Kuntoutuspsykoterapia

Ajatuksemme ja tulkintamme vaikuttavat siihen, miltä asiat meistä tuntuvat ja miten toimimme eri tilanteissa. Tutkimalla ajattelutapojamme ja uskomuksiamme, voimme muuttaa tunnekokemuksiamme ja reagointitapojamme uudenlaisiksi ja paremmin nykyiseen elämäntilanteeseen tai ikävaiheeseen sopiviksi.

Kuntoutuspsykoterapia


  • Kuntoutuspsykoterapiaa tarjotaan Kelan kustantamana 16-67 vuotiaille
  • Kuntoutuspsykoterapian tavoitteena on edistää kuntoutujan työ- ja opiskelukykyä sekä tukea opiskelujen edistymistä, työelämässä pysymistä ja työelämään siirtymistä tai sinne palaamista (lainaus Kelan sivuilta)
  • Itselle sopivaa terapeuttia voi hakea palveluntuottajien hakupalvelusta, joka löytyy Kelan sivuilta

Kuntoutuspsykoterapiaa voi saada jos


  • Työ- ja opiskelukykysi on uhattuna mielenterveyden häiriön vuoksi
  • Olet saanut mielenterevyden häiriön toteamisen jälkeen vähintään 3 kk asianmukaista hoitoa
  • Psykiatrin lausunnon perusteella voidaan arvioida, että kuntoutuspsykoterapia on tarpeen työ- ja opiskelukykysi tukemiseksi tai parantamiseksi (lainaus Kelan sivuilta)

Terapian omavastuuosuus


Kela korvaa kuntoutuspsykoterapiaa vuoden kerrallaan enintään kolme vuotta. Psykoterapiaa korvataan enintään 80 kertaa vuodessa ja kaikkiaan enintään 200 kertaa. Kela korvaa terapiasta tietyn osuuden ja ylimenevän osan asiakas maksaa itse. Omavastuuosuus vaihtelee riippuen terapeutista. Terapia-Eevalla omavastuuosuus on 23 € / kerta. Tutustumiskäynti on ilmainen.
Terapia-Eeva, Repolankatu 7, 81700 Lieksa
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita